Onderwerpen in dit artikel:

Als bedrijf dat zich richt op gezondheid en voeding, begrijpen wij als geen ander welke gevolgen de huidige COVID-19 situatie heeft voor de gezondheidszorg, patiënten en hun verzorgers. Wij willen onze steun en waardering uitspreken voor iedereendie zich dagelijks inzet om deze moeilijke situatie het hoofd te bieden.

Wij maken producten voor de meest kwetsbare doelgroepen in de samenleving: baby’s, peuters en patiënten, zoals mensen met ziektegerelateerde ondervoeding. Vanuit die verantwoordelijkheid doen wij alles, in samenwerking met partners, om de maatschappelijke impact van de crisis te minimaliseren. Het waarborgen van de kwaliteit en beschikbaarheid van onze producten heeft onze prioriteit.

Onze (kantoor)medewerkers werken bijna allemaal thuis, maar wij blijven uiteraard voor u gewoon bereikbaar via telefoon en ander digitale kanalen. Ook dragen wij graag ons steentje bij aan de informatievoorziening rondom het coronavirus en wat wij allemaal kunnen doen om verspreiding te voorkomen. Daarom vindt u op deze pagina extra informatie met adviezen of andere updates. 

Mocht u andere vragen hebben, dan staan onze diëtisten van Nutricia Careline voor u klaar om uw vragen te beantwoorden via 070/222.307 of medical.nutrition@nutricia.be.

21 april 2020


6 manieren waarop u uzelf en uw naasten kunt beschermen

1 Handen wassen

1. Was regelmatig uw handen

Het coronavirus wordt verspreid door menselijk contact. Daarom is het belangrijk om uw handen goed te wassen met water en zeep en dit gedurende 20 seconden vol te houden. Maak er dus een vaste routine van vóór maaltijden en voor en na het buiten komen.

Wat betekent dat voor u? Dit helpt eventuele sporen van het virus op uw handen te verwijderen, zodat u uzelf en/of mensen om u heen niet infecteert. Zorg er daarnaast voor dat iedereen die dezelfde ruimte binnengaat als u ook zijn handen wast - bijvoorbeeld familie, verzorgers, de postbode, etc. Als u een verzorger bent, is het erg belangrijk om aan de persoon die u bezoekt duidelijk uit te leggen waarom handen wassen cruciaal is.

 

2. Houd 1,5 meter afstand

Wanneer u in een uitzonderlijk geval naar buiten moet, houd dan ten alle tijden 1,5 meter afstand tot andere personen.

2 Houd 15 meter afstand
3 Raak mond neus oren min mogelijk aan

3. Raak uw ogen, neus en mond zo min mogelijk aan

We hebben de neiging om gedurende de hele dag verschillende objecten met onze handen aan te raken. Wanneer het coronavirus eenmaal aan onze handen zit, is het de makkelijkste manier om ons lichaam binnen te komen via onze ogen, mond of neus. We kunnen niet voorkomen dat we oppervlakken aanraken, maar we kunnen wél voorkomen dat we ons gezicht aanraken.

Ook helpt het in ieder geval om de meest aangeraakte objecten te desinfecteren: bijvoorbeeld deurknoppen, tafelbladen, mobiele telefoons, afstandsbedieningen, stuurwielen en leuningen.

Als u een verzorger bent en voor iemand zorgt die geen toegang heeft tot deze essentiële informatie, leg hem dan uit waarom het belangrijk is.

4. Bedek uw mond en neus bij niezen en hoesten

Gezien het virus zich verspreidt via druppeltjes, is het belangrijk dat u uw mond en neus goed bedekt bij hoesten of niezen. Gebruik voor het bedekken uw elleboog of papieren zakdoekjes, die u daarna direct weggooit.

4 Bedek uw mond en neus
5 Bereid voedsel veilig voor

5. Bereid voedsel veilig en hygiënisch voor

Gebruik aparte snijplanken voor rauw en (on)gekookt voedsel. Was ook uw handen vóór, tijdens en na het bereiden van rauw en gekookt voedsel.

U hoeft vlees niet te vermijden. Zorg ervoor dat al het vlees tijdens de bereiding goed gaar is en op de juiste manier wordt behandeld.

Wat betekent dat voor u? Omdat we voor onszelf, ons gezin en als verzorger vaak voor een patiënt koken, kan het coronavirus worden verspreid door inname. Daarom is het voor de persoon die het eten bereidt nog belangrijker om tijdens het koken de veiligheidsprocedures te volgen.

Was bij sondevoeding altijd uw handen met water en zeep voordat u sondevoeding toedient. Gebruik de open verpakking altijd binnen 24 uur (zie de instructies op het etiket) en vervang de toedieningsset elke 24 uur.

6 Blijf op de hoogte

6. Blijf op de hoogte en volg advies op

Met de explosie van berichtgeving over het coronavirus is het erg belangrijk dat u op de hoogte bent van de juiste informatie. De meest betrouwbare en up-to-date informatie die beschikbaar is, staat op de website van de FOD Volksgezondheid: 

https://www.info-coronavirus.be/nl/

Deze informatie is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies.
Vraag altijd advies aan een arts als u vragen of opmerkingen heeft.

Toediening sondevoeding

Nutricia zet zich in om iedereen die betrokken is bij het gebruik van sondevoeding, waar mogelijk te ondersteunen: de patiënt, de verzorgers en de medisch professionals. We willen daarmee bijdragen aan optimale voedingsondersteuning voor iedere patiënt die sondevoeding nodig heeft.  

Op deze pagina hebben wij een aantal adviezen voor u verzameld met betrekking tot sondevoeding. De adviezen bieden ondersteuning in de dagelijkse praktijk rondom het toedienen van sondevoeding, zoals  sondevoeding opstarten,  de pomp programmeren en het toedienen van sondevoeding via zwaartekracht of bolus. 

  1. Aansluiten van de sondevoedingfles: Sondevoedingfles instructiekaart (PDF)
  2. Sondevoeding toedienen met de Flocare Infinity pomp - Korte gebruiksinstructies (PDF)
  3. Sondevoeding toedienen met de Flocare Infinity pomp - Snel opstarten (PDF)
  4. Richtlijnen bij sondevoeding (PDF)
  5. Sondevoeding toedienen via zwaartekracht (Video)
  6. Sondevoeding toedienen via bolus (Video)

Mocht u andere vragen hebben, dan staan onze diëtisten van Nutricia Careline voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. via 070/ 222.307 of medical.nutrition@nutricia.be.

Instructiekaarten in PDF

5. Sondevoeding toedienen via zwaartekracht

6. Sondevoeding toedienen via bolus

Specifieke informatie met betrekking tot ouderen

Om ouderen zo goed mogelijk te ondersteunen en adviseren in deze tijden van crisis, hebben we een speciale pagina voor hen gecreëerd.
Klik hier voor meer tips met betrekking tot o.a. voeding en bewegingstips voor ouderen.
Wilt u meer informatie of advies? Contacteer dan onze diëtisten van Nutricia Careline - 0800 99 486 

Nutricia Careline ook nu beschikbaar voor vragen en advies!

Wij begrijpen dat de huidige COVID-19 situatie tot vragen kan leiden bij gebruikers van onze producten, mantelzorgers en zorgverleners. Onze diëtisten van Nutricia Careline staan ook nu voor u klaar om u te ondersteunen.
Wij zijn bereikbaar via

Voor al uw vragen over onze producten of persoonlijk advies, wij helpen u graag. Ook nu!

Vanuit Nutricia spreken we graag onze waardering uit voor iedereen die zich inzet om de huidige situatie het hoofd te bieden.