Onderwerpen in dit artikel:

Wat kunt u doen om zo fit mogelijk te blijven? Hier zijn 5 handige tips.

24 april 2020


blijf thuis. Blijf gezond

1. Blijf gezond. Blijf thuis

U kunt uzelf en anderen beschermen tegen Covid-19, door u te houden aan de richtlijnen van de FOD Volksgezondheid en sociaal contact te vermijden, en door zoveel mogelijk thuis te blijven. Thuisblijven is de beste manier om ervoor te zorgen dat we het virus niet verspreiden naar degenen die het meest kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld ouderen met onderliggende gezondheidsproblemen of mensen met minder weerstand. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, samen krijgen we het voor elkaar!

Betere weerstand voor voeding

2. Gezonde voeding draagt bij aan een betere weerstand.

Een fit en sterk lichaam is belangrijk voor een goede gezondheid. Goede voeding kan bijdragen aan een betere weerstand en speelt een essentiële rol bij het op krachten brengen en houden van uw lichaam.

Om alle voedingsstoffen voldoende binnen te krijgen, is het belangrijk om gevarieerd te eten. Een gezond en evenwichtig voedingspatroon zorgt voor voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitaminen, mineralen en sporenelementen. U heeft al deze voedingsstoffen nodig om fit te blijven.

Vind hieronder een overzicht aan wat u kunt eten om fysiek gezond te blijven en u goed te blijven voelen. Als u twijfels heeft over uw voedingspatroon kunt u altijd contact opnemen met uw arts of diëtist.

Tips over juiste voeding

check gezondheid

3. Houd zelf uw gezondheid in de gaten

Als u niet naar het ziekenhuis of uw arts kunt voor uw regelmatige controles, kunt u zelf uw gezondheid in de gaten houden met de middelen die u thuis heeft. Weeg uzelf eenmaal per week en neem regelmatig uw temperatuur op. Als u ongewenst gewicht verliest of als u koorts heeft, neem dan contact op met uw arts.

blijf in beweging

4. Blijf in beweging!

Hoewel u binnenshuis niet zo actief bent als gewoonlijk, zijn er veel manieren om thuis in beweging te blijven. Doe lichte lichamelijke oefeningen en rekoefeningen om gezond te blijven. Om de oefeningen in uw dagelijkse routine te integreren is het fijn om er een vast tijdstip voor uit te kiezen (bij voorkeur voor de maaltijd). Zoek een rustige plek om u te kunnen bewegen en maak het leuk door uw favoriete muziek af te spelen.

Bekijk hieronder een aantal oefeningen die u kunt doen terwijl u thuis bent.

Tips om thuis in beweging te blijven

Blijf bezig

5. Blijf bezig

Het helpt als u een nieuw dagelijks ritme vindt om uzelf bezig te houden. Als u altijd al een nieuwe hobby wilde uitproberen, profiteer dan van deze tijd in thuisisolatie om ermee te beginnen. Doe dit met behulp van online lessen en uitleg in tijdschriften of boeken. Elke activiteit die u leuk vindt, zoals koken, lezen, luisteren naar nieuwe muziek, of in contact blijven met vrienden en familie per telefoon, helpt u om de tijd goed door te komen. En u heeft het gevoel iets bereikt te hebben.

Deze informatie is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies. Volg altijd de adviezen op van uw zorgverleners en aarzel niet om contact met hen op te nemen als u vragen heeft.

Meer informatie over COVID-19

Ook dragen wij graag ons steentje bij aan de informatievoorziening rondom het coronavirus en wat wij allemaal kunnen doen om verspreiding te voorkomen. Daarom hebben wij een aparte pagina met extra informatie met adviezen of andere updates opgesteld.