In het eerste levensjaar ontwikkelen baby's zich in een zeer snel tempo. De verhouding tussen gewicht en lengte geeft aan of uw kind volgens verwachting groeit. Daarom wordt uw kind bij ieder bezoek aan de huisarts of het consultatiebureau gemeten en gewogen.

De arts houdt er hierbij rekening mee dat ieder kind zich ontwikkelt in zijn eigen tempo. Het groeitempo van uw kind kan worden verstoord door bijvoorbeeld ziekte of slecht eetgedrag.

Als kinderen ziek zijn, hebben ze minder eetlust. Dat kan ervoor zorgen dat ze onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen of voedingsstoffen verliezen door bijvoorbeeld diarree of braken. En dat terwijl hun lichaam de voedingsstoffen juist nodig heeft om in een goede voedingstoestand te blijven. Als dit niet met gewone voeding lukt, kan speciale dieetvoeding een oplossing zijn.

De voedingsbehoefte van een kind is afhankelijk van leeftijd, geslacht, energieniveau, gezondheid en de individuele groei en ontwikkeling. Uw kind moet onder alle omstandigheden voldoende eten en drinken om goed te kunnen groeien en zich goed te ontwikkelen. Maar tijdens ziekte is dit extra belangrijk. Wanneer dit met normale voeding niet lukt, heeft Nutricia verschillende producten, afgestemd op de leeftijd van uw kind, om in de voedingsbehoefte van uw kind te voorzien.

Dit zijn voedingen voor medisch gebruik en deze dienen onder medisch toezicht gebruikt te worden. Uw arts of diëtist kan een voeding voor medisch gebruik adviseren. Overleg dus altijd met uw arts of diëtist.