Onderwerpen in dit artikel:

Voeding is een belangrijke factor voor een gezonde ontwikkeling van een kind en moedermelk wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als de ideale voeding voor zuigelingen gedurende ten minste de eerste zes maanden van hun leven. (Borstvoedingsrichtlijnen WHO)
De overstap naar een flesvoeding gebeurt wanneer borstvoeding geen optie (meer) is voor de moeder of de baby. Tussen de geboorte en de 12e levensweek gebruikt bijna de helft van de baby's al zuigelingenvoeding. Het is essentieel dat u, als apotheker, de moeder adviseert over de formule die het best past bij de behoeften van haar baby. Dit kan na borstvoeding of in combinatie met de borstvoeding, vanaf de geboorte of een paar maanden na de geboorte.
Dankzij wetenschappelijk onderzoek is het mogelijk geweest om een zuigelingenvoeding te ontwikkelen die dicht aanleunt bij moedermelk, om in de voedingsbehoeften van zuigelingen te voorzien en de moeder te ondersteunen bij haar keuze.
Aangezien uw apotheek de aangewezen plaats is om ouders te begeleiden bij de keuze van zuigelingenvoeding, ondersteunt Nutricia u in uw rol als adviseur met deze e-learning, ontwikkeld in samenwerking met gezondheidsprofessionals

28 september 2020


Behaal je accreditatie

Heeft u de E-learning volledig bekeken ?
Test je kennis en vul deze quiz in.
Bij het behalen van een score van 80% op deze quiz, zal u 1 accreditatie punt worden toegekend.
Succes.

Klik hier voor de quiz

Belangrijkste leerpunten

 1. Voeding speelt vooral tijdens de eerste 1000 dagen van het leven (vanaf het begin van de zwangerschap tot de 2e verjaardag van het kind) een belangrijke rol voor de groei, de motorische & cognitieve ontwikkeling en de goede werking van het immuunsysteem.
 2. De volledige en gevarieerde samenstelling van moedermelk maakt het de ideale voeding voor zuigelingen, omdat het alle essentiële voedingsstoffen levert die zuigelingen nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. Het wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie voor ten minste de eerste zes maanden van hun leven. (Borstvoedingsrichtlijn WHO)
 3. Wanneer borstvoeding niet of niet meer mogelijk is voor de moeder of haar baby, of waarin de moeder borstvoeding wil combineren met een zuigelingenvoeding, heeft de wetenschappelijke vooruitgang het mogelijk gemaakt om formules te ontwikkelen die zo dicht mogelijk bij de moedermelk ervan liggen.
 4. Een meerderheid van de moeders begint zuigelingenvoeding vanaf de eerste zes maanden van het leven van hun baby te gebruiken, hetzij als exclusieve voeding, hetzij in combinatie met borstvoeding.
 5. Omdat uw apotheek de plaats bij uitstek is om advies in te winnen over over zuigelingenvoeding, is uw rol bij het begeleiden van de moeder naar een zuigelingenvoeding die is aangepast aan de behoefte van haar baby essentieel.
 6. De wetenschappers en voedingsdeskundigen van Nutricia bestuderen de diversiteit, complexiteit en hoeveelheid van de bestanddelen van moedermelk. Zo zijn ze in staat geweest om de belangrijkste bestanddelen van moedermelk te identificeren, zoals Oligosacchariden HMO (Human Milk Oligosaccharides) en een uniek mengsel van pre- en post-biotica te ontwikkelen
 7. De Nutrilon Profutura-formule is bedoeld om borstvoeding te vervangen of aan te vullen. De hoeveelheid en diversiteit van prebiotische scGOS: lcFOS-oligosacchariden, waaronder 2 HMO's (Human Milk Oligosaccharides), maakt het mogelijk om onze formule zo dicht mogelijk bij de samenstelling van moedermelk te brengen.
 8. De samenstelling van Nutrilon Profutura zorgt voor een soepele overgang van borstvoeding naar flesvoeding: de ontlasting ligt dichter bij die van baby's die borstvoeding krijgen en de spijsvertering wordt vergemakkelijkt dankzij de melkvetstoffen.
 9. Het Profutura-assortiment dekt de behoeften van baby's van 0 tot 3 jaar. De exclusiviteit in de apotheek is een voordeel om moeders zo lang mogelijk aan uw apotheek te binden.
 10. De Nutricia-teams bezoeken ook professionals uit de gezondheidszorg (ziekenhuizen, kinderartsen, verloskundigen, enz.) om de aanbevelingen van Nutrilon® Profutura en zo de vraag in uw apotheek te genereren

Product informatie

Handige downloads

Nutricia Academy is een exclusief platform speciaal ontwikkeld voor (para-) medisch professionals

 • Nieuws: Blijf op de hoogte van de laatste updates
 • Evenementen: Schrijf u in voor onze evenementen
 • Bibliotheek: Download nuttige documenten voor uw dagelijkse praktijk

Log hieronder in voor de Nutricia Academy.

Heeft u nog geen account? Schrijf u hier in.