Diabetes en onbedoeld afvallen wanneer eten minder gaat

13 Nov 2019

Heeft u diabetes of een te hoge glucosespiegel? Dan moet u altijd goed letten op wat u eet. Wanneer u een bijkomende ziekte heeft, geopereerd moet worden of een slechte eetlust heeft, dan kan het echter lastig zijn om voldoende te blijven eten, terwijl voldoende en gezonde voeding juist dan extra belangrijk is. Als u via uw gewone voeding niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kunt u onbedoeld gaan afvallen. Dat is niet wenselijk, want dit betekent o.a. dat u spierweefsel verliest.

In dat geval kan uw apotheker, arts of diëtist u helpen om uw voeding goed af te stemmen op uw situatie. Wanneer dat met de normale voeding niet lukt, dan kan een medische drinkvoeding geadviseerd worden. Hiermee kunnen mogelijke tekorten aangevuld worden. Nutricia heeft een speciale drinkvoeding voor patiënten met diabetes. Deze drinkvoeding moet onder medisch toezicht gebruikt worden. Uw apotheker, arts of diëtist kan u advies geven.

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de diëtisten van Nutricia Careline via 070 – 222 307 of medical.nutrition@nutricia.be

Wereld Diabetes Dag

Jaarlijks wordt op 14 november, Wereld Diabetes Dag, aandacht gevraagd voor diabetes. De Internationale Diabetes Federatie (IDF) schat dat in België 8% van de volwassenen diabetes heeft, oftewel 1 op de 12 volwassenen. Volgens voorspellingen gaat dit oplopen naar 1 op de 10 volwassenen. Naar schatting weet 1 op 3 mensen niet dat hij of zij diabetes heeft.

Wereld Diabetes Dag is in 1991 door de IDF en de Wereldgezondheidsorganisatie in het leven geroepen. Waarom op 14 november? Dat is de geboortedag is van Frederick Banting, die samen met zijn collega Charles Best in 1922 insuline ontdekte.