Onderwerpen in dit artikel:

Bij volwassenen en ouderen die ziek worden, kan aangepaste voeding of medische voeding het herstel ondersteunen. Ondervoeding kan optreden als gevolg van de ziekte, medische voeding kan dan worden voorgeschreven. Voorbeelden zijn mensen die na een beroerte slikstoornissen hebben ontwikkeld, behandeld worden voor kanker of kwetsbaar zijn geworden door ziekte en ouderdom . Medische voeding voorziet in de speciale behoeften tijdens ziekte. Voeding voor medisch gebruik moet worden gebruikt onder medisch toezicht en wordt geadviseerd door een arts of diëtist.


Fortimel

Bij een ziekte, of na een operatie, is het soms moeilijk om voldoende te eten. Terwijl goede voeding dan extra belangrijk is om het herstel te ondersteunen. Fortimel kan een aanvullende of volledige voeding zijn als de gewone voeding onvoldoende energie en voedingsstoffen bevat. Fortimel is onze medische voeding die geschikt is bij ziektegerelateerde ondervoeding bij o.a. volwassenen en ouderen. Het wordt geadviseerd door een arts of diëtist.

Nutilis

Nutilis

Kauwen en slikken is een ingewikkeld proces. Er zijn veel spieren bij betrokken: lippen, tong, wangen, gehemelte, kaken en keel. Als deze spieren niet goed kunnen samenwerken, onstaan er (ver)slikproblemen, ook wel dysfagie genoemd. Dysfagie kan ook leiden tot een slechtere voedingstoestand. Slikken gaat het makkelijkst als de voeding verdikt, glad en egaal is. Nutilis biedt producten die geschikt zijn voor mensen met (ver)slikproblemen, eventueel in combinatie met ziektegerelateerde ondervoeding. Het wordt geadviseerd door een arts of diëtist.

Bekijk de producten

Nutrison

Nutrison

Sondevoeding kan een oplossing zijn als eten niet mogelijk is, bij ziekte of na een operatie. Sondevoeding als volledige vervanging van, of als aanvulling op normale voeding. Nutrison is een medische voeding, bij ziektegerelateerde ondervoeding. Het wordt geadviseerd door een arts of diëtist.

Bekijk de producten

PKU Lophlex

Lophlex

Metabole ziekten zijn zeldzame aandoeningen die worden veroorzaakt door genetische afwijkingen. Door deze ziekten kan de stofwisseling van bepaalde voedingsstoffen (bijvoorbeeld aminozuren) niet goed verlopen. Fenylketonurie (PKU) is een ongeneeslijke, erfelijke stofwisselingsziekte met grote impact op het leven van patiënten. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld PKU Lophlex range ontwikkeld om het vaak levenslange dieet zo goed mogelijk te kunnen volgen. We ondersteunen een groot aantal patiënten met PKU en andere metabole ziekten met medische voeding en services.

Bekijk de producten

Fortimel Compact

Fortimel Compact is net als Fortimel een aanvullende of volledige voeding, maar in een kleiner formaat dan Fortimel. De variant Fortimel Compact Protein heeft een aantal smaken die specifiek ontwikkeld zijn om te gebruiken bij smaakveranderingen en zijn getest en gevalideerd bij kankerpatiënten. Fortimel Compact (Protein) is een medische voeding die geschikt is bij ziektegerelateerde ondervoeding. Het wordt geadviseerd door een arts of diëtist.