Onderwerpen in dit artikel:

NutriniDrink Compact Multi Fibre is de enige kinderdrinkvoeding in België in een compact formaat van 125 ml, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de therapietrouw1.

NutriniDrink Compact Multi Fibre heeft dezelfde voedingswaarde als onze 200 ml varianten in een compact formaat! Het bevat 2,4 kcal per ml en levert 300 kcal per flesje van 125 ml.

NutriniDrink Compact Multi Fibre is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij ziektegerelateerde ondervoeding en groeiachterstand, voor kinderen vanaf de leeftijd van 1 jaar. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Docs voor download

Ontdek de hulpmiddelen voor uw patiënten, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de therapietrouw:

Het patiëntendagboekje

Het NutriniDrink Compact Multi Fibre receptenboek

10 november 2020 | Leestijd: 10'


Blijft u graag op de hoogte van komende webinars en ander Nutricia nieuws? Schrijf u dan hier in op onze Academy!

Registreer u hier

NutriniDrink Compact Multi Fibre, Compact formaat, optimaal resultaat!

  • De enige kinderdrinkvoeding in een compact formaat van 125 ml, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de therapietrouw.
  • Het bevat 2,4 kcal per ml en levert 300 kcal per flesje van 125 ml.
  • Dezelfde voedingswaarde als 200 ml in een compact formaat.

NutriniDrink Compact Multi Fibre : Een kleiner volume voor een betere therapietrouw

Voor kinderdiëtisten hebben smaak en volume factoren een impact op de therapietrouw bij pediatrische patiënten2.

NutriniDrink Compact Multi Fibre ondersteunt de therapietrouw door het kleine volume van maar 125 ml, en door de smaak.

NutriniDrink Compact Multi Fibre is een aanvulling op het brede Nutricia assortiment drinkvoedingen specifiek ontwikkeld voor kinderen vanaf 1 jaar, waardoor elk ondervoed kind de smaak, het volume en de textuur kan vinden die hij of zij lekker vindt.

Vind het volledige productassortiment van Nutricia voor kinderen met ondervoeding of groeiachterstand op onze productpagina
Wilt u graag meer informatie over NutriniDrink Compact Multi Fibre of andere Nutricia producten? Ga dan naar onze productpagina
Heeft u interesse in onze medische artikelen of ontvangt u graag meer nieuws van ons? Registreer u dan voor onze Academy

Om u, uw patiënten en hun ouders nog verder te ondersteunen en de therapietrouw zo goed mogelijk te helpen, hebben we de volgende tools en materialen ontwikkeld:

Het patiëntendagboekje

Dit boekje helpt patiënten en ouders, de dagelijkse voorgeschreven consumptie van NutriniDrink te volgen. Met behulp van stickers kan het kind voorkeuren aangeven, om het beste product te identificeren uit ons breed assortiment drinkvoedingen.
Tijdens vervolgafspraken bij de kinderarts of diëtist kan met behulp van dit boekje makkelijk worden aangegeven wat voor het kind goed werkte, wat de zorgprofessionals helpt om de voedingsoplossing te vinden die het beste bij het kind past.

Download hier het patiëntendagboekje.

Het NutriniDrink Compact Multi Fibre receptenboek

Koken met NutriniDrink Compact Multi Fibre? Ja, zeker! Dit receptenboek biedt leuke manieren om NutriniDrink Compact Multi Fibre te introduceren in verschillende gerechten die kinderen vaak lekker vinden. Dit boek stelt aangepaste recepten voor de verschillende maaltijden van de dag voor: ontbijt - tussendoortje – lunch of diner.
Elk recept is gemakkelijk te bereiden en werd getest door diëtisten.

Download hier het NutriniDrink Compact Multi Fibre receptenboek

NutriniDrink Compact Multi Fibre: Dezelfde voedingswaarde als 200 ml in een compact formaat

Elk flesje van 125 ml bevat :

  • 300 kcal (2,4 kcal/ml)
  • 7,2 g eiwitten (10 En%)
  • 3 g vezels; Multi Fibre 6-vezelmix
  • Alle benodigde micronutriënten

NutriniDrink Compact MF Nutritional values & benefits

NutriniDrink Compact Multi Fibre:

Alleen medische drinkvoeding voldoet aan de behoeften van kinderen met ziektegerelateerde ondervoeding of groeiachterstand:

NutriniDrink Compact Multi Fibre: Resultaten klinisch bewezen

NutriniDrink Compact Multi Fibre vs standaard drinkvoeding1

NutriniDrink Compact Multi Fibre 125 ml is in een studie vergeleken met een standaard drinkvoeding van 200 ml gedurende een periode van 4 weken bij 38 kinderen. Resultaten werden gepresenteerd tijdens de 4e internationale conferentie ‘Nutrition and Growth” in Amsterdam, op 2-4 maart 2017.

Klinische resultaten

  1. NutriniDrink Compact Multi Fibre: klein volume, betere therapietrouw1

De studie laat een significant betere therapietrouw (p=0.005) met NutriniDrink Compact Multi Fibre zien dan met standaard kinderdrinkvoeding. 81% van de patiënten consumeerden 75% of meer van de voorgeschreven hoeveelheid drinkvoeding als ze NutriniDrink Compact MF kregen. In de groep die standaard kinderdrinkvoeding kreeg was dit maar 59%.

2. NutriniDrink Compact Multi Fibre: hogere energie- en eiwitinname en betere groei1

De studie liet een significant hogere energie- en eiwitinname (beide p=0.01) zien bij kinderen die NutriniDrink Compact Multi Fibre kregen dan bij kinderen met standaard kinderdrinkvoeding.

De totale energieinname in de groep die NutriniDrink Compact Multi Fibre kreeg was hoger (gemiddeld 1843 kcal per dag in de groep die NutriniDrink Compact Multi Fibre kreeg t.o.v. 1272 kcal per dag in de standaardvoeding-groep). Door het kleinere volume van NutriniDrink Compact Multi Fibre waren de kinderen bovendien niet zo snel verzadigd en konden ook meer gewone voeding innemen dan kinderen die de standaard drinkvoeding kregen (gemiddeld 386 kcal/dag vs. 317 kcal/dag). De totale energieinname was 45% hoger bij kinderen die NutriniDrink Compact Multi Fibre kregen.

Hetzelfde effect werd voor de eiwitinname aangetoond. De totale eiwitinname bij kinderen die NutriniDrink Compact Multi Fibre kregen, was 50% hoger dan bij de kinderen met standaard kinderdrinkvoeding. Ook hier was de eiwitinname door de medische voeding hoger bij NutriniDrink Compact Multi Fibre (50.4 g/dag vs. 32.2g/dag), net zoals de eiwitinname door normale voeding (9.2 g/dag vs 7.5 g/dag).

3. NutriniDrink Compact Multi Fibre: gewichtstoename en lengtegroei na 4 weken1

Kinderen die NutriniDrink Compact MF kregen, kwamen na 4 weken gemiddeld 0,28 kg bij. Dit is statistisch significant hoger dan bij de groep die standaard kindervoeding kreeg (p=0.007).
Kinderen die NutriniDrink Compact Multi Fibre kregen, groeiden echter +0.87cm binnen de 4 weken. Ook dit is is statistisch significant hoger dan bij de groep die standaard kindervoeding kreeg (p<0.0001).

*Diverse soorten kinderdrinkvoedingen (200 ml; 1,5 kcal/ml)
**Standaard voeding en drinkvoeding

NutriniDrink Compact Multi Fibre: Alle praktische informatie

Hieronder vindt u alle informatie die u nodig hebt om NutriniDrink Compact Multi Fibre te bestellen:

Voor bestellingen neem contact op met de Nutricia Orderdesk:
Tel: 02/620.63.30
Fax: 02/620.63.31
E-mail: orderdesk.medical@nutricia.com

Wenst u meer informatie? Contacteer de diëtisten van Nutricia Careline
via 070/222 307 of via medical.nutrition@nutricia.be

NutriniDrink Compact Multi Fibre:

Alleen medische drinkvoeding voldoet aan de behoeften van kinderen met ziektegerelateerde ondervoeding of groeiachterstand:

Docs voor download

Ontdek de hulpmiddelen voor uw patiënten, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de therapietrouw:

Referenties

  1. Hubbard G.P., et al. Eur J Pediatr 2020.
  2. Survey of 106 Paediatric Dietitians 2015, unpublished data