Epilepsie is een chronische ziekte waarbij u of uw kind last heeft van steeds terugkerende aanvallen. Deze aanvallen worden veroorzaakt door een stoornis in de hersenen. Ze variëren van kort aandachtsverlies of spiertrekkingen tot aanvallen.

In de meeste gevallen is epilepsie goed te behandelen met medicijnen. Deze medicijnen noemen we anti-epileptica. Soms hebben deze medicijnen geen effect . In dat geval kan door de behandelend arts of diëtist een ketogeen dieet worden overwogen .

Ketogeen dieet
Met een ketogeen dieet krijgt u of uw kind veel vetten en weinig koolhydraten binnen. Zo denkt het lichaam dat het aan het vasten is. Door het ketogeen dieet vormt het lichaam ketonen. De hersenen halen energie uit deze ketonen (en niet uit glucose, zoals zonder het dieet het geval is). Dit kan van invloed zijn op de aanvallen.

Er zijn verschillende vormen van een ketogeen dieet. Vraag uw arts of diëtist of u of uw kind in aanmerking komt voor een ketogeen dieet.

Het is belangrijk dat u of uw kind strikt het geadviseerde ketogeen dieet volgt. Let daarom altijd goed op wat u of uw kind eet. Nutricia heeft verschillende medische voedingen die binnen het ketogene dieet gebruikt kunnen worden.